(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Kazrarg Akigrel
Country: Ukraine
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 4 January 2010
Pages: 148
PDF File Size: 7.6 Mb
ePub File Size: 19.28 Mb
ISBN: 810-4-75649-438-3
Downloads: 11417
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tegore

In aceasta privinta calendarul Revizuit Iulian se suprapune cu cel Iulian si unele duminici se suprapun intre ele, iar postul Sf Apostoli Petru si Pavel este scurtat. Atunci acela trebuie sa-si dea toata silinta sa compare opiniile Parintilor hura sa se intrebe asupra intelesului lor cu conditia ca, in ciuda faptului ca aceia au trait in diverse locuri si vremuri, ei sa fi continuat in credinta si impartasirea Bisericii Catolice celei una, si aceia sa fie invatatori acceptati si astazi.

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Ori te bazezi pe ceva? Alta sursa ar mai iozn Omilia la Ioan 6,10 a Fericitului Augustin tot dupa o cautare pe google am gasit. Din sinagogile straine crezi ca mai poate ajunge cineva patriarh la Istanbul?

Si unde as putea sa gasesc sa citesc si eu? Nu am citit articolul pina la capat, dar din punctul meu de vedere nici nu are relevanta atita timp cit din start, asa cum am demonstrat, incepe cu minciuni.

Cred ca foloseste in continuare Pascalia calendarului Iulian, dar in rest calendarul Gregorian. Cu respect, ieromonah Petru Pruteanu. Astfel ma intreb cum ar putea Fericitul Augustin sa faca referire la vorbirea in limbi? Ca un cusur, un ceva cu defect. Iata ce spune un sfint adevarat, Sf. Din ce an a incetat Darul ed in limbi? Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta.

Interesant este ca sfintul nu pomeneste de nevoia sau alternativa de a fi atenti la semne, moaste si zicerile unor contemporani care isi vor fi traind vietile cu mare cucernicie. Dar in situatia in care doi sau trei oameni sau un oras, sau chiar o provincie intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia insasi?

Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie

Revin cu unele precizari: De abia mai tirziu in se va duce la Patriarhia Ecumenica, in Athos, si se pare ca fara nici un fel de revelatie. Nu am denigrat nimicin Bosv nu exista sfintiam cautat sfinti si nu este nici-unul care sa planga pentru pacatele salenici macar sa fie de acord cu cele zise de Duhul Sfant ca cine nu plange in fiecare zi nu este nici crestin.

  AMPLIFICADORES OPERACIONALES COUGHLIN PDF

Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, frecvent si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti in mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare.

Ce ziceti de descoperirea pe care a avut-o Gheron Iosif? Pentru ca incearca sa imbine doua calendare intre ele. Nu a fost stabilit echinoctiu ca data fixa in 21 martie? Intrebare mai foloseste Biserica Ortodox stilista de stil nou aceasta metoda de calculare a Pastelui? Asftel, astept de la Dvs, cu mare interes si alte surse. Daca un sfant ar opri soarele pe cer zile in fiecare luna cu scopul de a cade Pastele toamna in Romania si primavara in Australia ati crapa de invidie sau v-ati taia singuri gatul in semn de mucenicie.

Reguli forum Regulamentul general al forumului. Daca esti sectant cine iti da dreptul sa ma judeci pe mine ai dreptul sa judeci doar pe cei din erezia ta te-ai despartit de sfinti in chip eretic nu ortodox.

Pr. Constantin Galeriu

Nu-i calea noastra vesnic insorita Nu-i totdeauna viata ca-n palat Dar o traim ca merita traita Caci peste lumea asta marginita Exista Dumnezeu; cu adevarat… ce minunat!!! Daca da cum se face ca, Pastele nostru al celor pe calendarul Iulian revizuit cade in aceeasi data cu Pastele celor ce folosesc calendarul Iulian? Ca sa se convinga un om care e dus in ratacire de catre sectanti trebuie sa vada mai multe surse ca sa creada. Factorul eccleziastic s-a avut in vedere intotdeauna din cate stiu eu peste cel astronomic in sinodicul ortodoxiei.

Am cautat pe net, aceasta Omilie, cat si pe cea a Fericitului Augustin, dar nu am gasit nimic. Deci spanzura-te de limbada-te cu capul de pereti pana ti se va descoperi ce inseamna a te desparti dupa cuvintele sfintilor si imprejurarile in care au fost scrise. Daca tot nu conteaza minunile atunci nu conteaza nici Lumina de la Ierusalimpastele va cadea pentru unii in fiecare duminica sau in fiecare zidepinde cat de deasa este Impartasania.

O fata povesteste ce a vazut la o adunare a penticostalilor.

Cei care au zis ca in Duhul Sfant a plecat din vre-o biserica sunt niste homosexuali putin spuscaci Ioan Hozevitul a zis ca Duhul Sfant nu a parasit pe cei din Istanbul in anul canonizarii lui Nicodim Aghioritulanul N-ar fi simtit in veci de veci tarana Surasul unui crin imaculat De n-ar fi intins Atotstapanul mana Sa umple-n noi de simtamant fantina Exista Dumnezeu; cu-adevarat ce minunat… Nu nu suntem jivine-ntunecate Supremul Adevar s-a revelat Isus aut noi lumina-i si iubire Iar moartea e un zbor spre nemurire Exista Dumnezeu; ce minunat!!!

  CALCULO VECTORIAL MARSDEN 4TA EDICION PDF

Deci si in biserica voastra daca nu o sa mai ramana nimeni sfinte moastetoti care au fost amagiti au in viitor dreptul sa o transforme in Wc public.

Priveste daca mai poti cum s-au despartit Sfantul Fotie si Marcu Evgheniculnu si-au facut alte biserici ci au lasat sa existe o singura ierarhie putand sa ajunga ei intaistatori ai acelei ierarhii si asa sa stearga ereziile. Calendarul Iulian Revizuit e gresit din punct de vedere eclesiastic si nu e bun de nici o culoare, si asta afecteaza direct viata Bisericii posturile, sarbatorile, etc.

Eu zic ca este foarte grav daca nu mai puteti gasi adevarul in Sfinta Scriptura si in invatatura sfintilor parinti ai Bisericii si sinteti obligati sa il luati din gura unor proroci moderni sau sa il interpretati din semne.

Acea viziune a avut-o pe vremea cind era mateit si l-a facut sa se intoarca la Biserica. Aici este si contestatia “stilistilor”. Intrebarea mea este in ce scriere a sa? Daca ar trebui sa ne despartim doar la greselile si ereziile declarate pe fata inseama ca acel ” duh sfant ” este fatarnicla care conteaza exteriorul si varul de pe mormintenu ar trebui sa mai existe sfinti sau persoane care sa stie gandurile puturoase si ce erezii zac in inima vre-unui episcot chiar daca nu preotue propovaduieste pana la sfarsitul vietii.

Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca. Daca are cineva idee unde pot sa gasesc, sa citesc cu ochii mei – atat eu cat si altii- ar fi nemaipomenit.

Eu nu inteleg de ce dumneavoastra traditionalistii dati credibilitate faptelor si ziselor unora, fie ei si sfinti, atunci cind in mod incontestabil vin in contradictie cu invatatura Bisericii. Nesupusii dintre grecii tai sa nu se mai inchine la moastele Sfantului Filumen cand se duc degeaba la Ierusalim.

Nu cumva vi se potriveste? Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, cel Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge. Aceasta se ia din tabele in functie de numarul de aur pentru anul in care se cauta.

Daca parintii din Stilul Nou cred ca te poti impartasi cu eretici declarati, fie si numai temporar, atunci ori Traditia nu este de la Duhul Sfint, ori Dumnezeu se contrazice.