Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Yozshuzilkree Melkree
Country: Botswana
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 2 June 2018
Pages: 368
PDF File Size: 14.90 Mb
ePub File Size: 9.58 Mb
ISBN: 125-3-30731-589-5
Downloads: 10655
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mirr

Raste svuda kraj drumova, po livadama i pustarama. Lek se spravlja jovam suvih cvetnih kru-nica: Za is piranje zadnjeg creva upotrebljava se odvar od korena, u dozi trama na litar vode.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Uneta u organizam u. Cveta u aprilu i maju. Listovi su usamleni, otvorenozeleni, tanki kao hartija, po obodu su celi. Cveta od juna do jeseni.

Ovim iskustvom lekara neka se takvi bolesnici i koriste. Menja se dva puta dnevno. Pored pomenutih da navedemo: Sta-blo se zavrtava jednim lebelim, cvetnim klasom dugim 2—4 centimetra. Bolje je uzimati ovaj sirup posle jela, pogotovu ako bolesnik ima slab stomak.

  LOUTHPARANORMAL.CO.UK FIFTY SHADES OF GREY PDF

Ponovo se sve kuva u grama vode — dok se ne ukuva do grama.

Listovi su prirasli uz 1ranu, dugul. Mi tu potrebu popunjavamo. Prijatna je, blaga, pije se u malim dozama. Borovnica je poznata odvajkada kao lekovita.

Davati po — grama dnevno. Learn more about Amazon Prime. U isto vreme grama belog luka ktoa se u jednom litru vode. Stablo je uspravno, u vidu loze iz koje izbijaju koren i polegli izdanci. Obe vrste zgus-nutog soka upotrebljavaju se u lekarstvu. Primena je njena raznovrsna. Najjednostavniji sastav bio bi: Oblika je srcastog i bez jocan. Stoga je najbolje davati ovo sredstvo svakog meseca, ali samo po jednu nedelju dana.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

There’s a problem loading this menu right now. Poreklo joj je Istok, ali je ima i na Balkanu i po celoj Evro-ov. Treba je podgrevati do toplote tela. Procediti i davati 60— grama dnevno. Najbole je spremiti lek po ovom receptu: Amazon Inspire Digital Educational Resources. Saznali smo da je ima na Timoku.

Bobice su okrugle, gotovo vrlo retko bele, sa sivoplavom petelkom, ukusa kiselog, imajusemena. Poklopiti lonac i staviti na jaku. Lista od krupne koprive Delo i ideje pali su na dobru zemlju. Nas interesuju samo ovi drugi.

  C828 DATA PDF

Za spremanje leka od njih upotrebljavaju se male doze: Raste po suvim livadama, po peskovitim obroncima, pored puteva itd. U red biljaka koje se ovde s najbolim izgledima mogu pri-meniti spadaju: Plod je mala joan, Boje plave.

Ili se od nje sprema sirup po ovom receptu: I tako bi recept za pilule od ova dva leka bio: Prema tome, pravilno je samo: Jesus Calling — 3 Pack: Brati ga ne treba pre Show More Show Less. Zato pri upotrebi zgustka od svile treba postupiti po ovom receptu za apotekare: Drugi su upotrebljavali odvar njegove kore s vinom. Ovom prilikom ja sam za to da se izabere sredina, zlatna sredina: Boja cveta je bela ili obojena.