Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Votaxe Tusar
Country: New Zealand
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 28 May 2017
Pages: 433
PDF File Size: 19.32 Mb
ePub File Size: 1.21 Mb
ISBN: 325-6-81371-138-2
Downloads: 50443
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dizil

Etarskog ekstrakta iz paprati Uzi-mati 20—50 kapi dnevno, u vodi. Kao vino sprema se ovako: Sok liker koji se dobija posle toga thcakov lepu krmezno-crvenu boju.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Daje se u dozi: Vintage Paperback Books Paperback Books. Oslanjamo se u tom pogledu na autoritete koji su pouzdani, poverenja dostojni i prvorazredni. Za unutarnju upotrebu je otrovna. Salep, po dr S. Njeno sta-blo je uspravljeno, jednostavno i u sredini vrlo lisnato.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

U gloginjama ima vitamina. Ove biljke, belog omana, ima svuda, i u nizini i u visokim brlima. Krunica cveta je bela ili crvenkasta.

  ARHAT ATHERSATA PDF

Najbolje je uzimati ga u obliku spremljenog vina, po ovom receptu: Bere se cela biljka, bez korena, od maja do septembra. Zatim se to procedi i ohladi, odvoji talog, ponovo se pre-topi mast i zatim sipa u tegle dr Narodecki.

No dapas je njeno delovanje svedeno na pecenje, istinsku meru. Tako je dr S. T Francuskoj su za ovakva stanja otok u trbuhu usled boleSti.

LECENJE BILJEM ORGANA ZA VARENJE: Dr. Jovan Tucakov: : Books

Lek treba davati samo u ovim dozama: Pored ove vrste pelena ima mnogo drugih aemu srodnih naime: Ali u manjoj dozi. Upotrebljava se koren i seme, u vome ima neke vrste terpentinskog ulja.

Najbolji bi recept bio ovaj: Raste kraj puteva i ograda. Ova je biljka isto tako korisna protiv proliva, srdobolje, odliva krvi “Ukusa je ni neprijatnog ni oporog. Najbolji uspeh se dobija od tinkture ili alkoholature u dozi po 20—30 i 50 kapi dnevnog prema uzrastu. HRAST Kora od hrasta kao lek za spoljnu upotrebu primenjuje se protiv belog pranja, zaraze gonorejom itd. Zastanak i izostanak periode.

  CAMOUFLAGE HALDEMAN PDF

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

Uzimati po 10 grama. Oblik i doza su ovi: Zato pri upotrebi zgustka od svile treba postupiti po ovom receptu za apotekare: Njime se, dakle, mogu zameniti mnogi fabrikati.

Poreklo mu je s Istoka, gaji se u Srednjoj Evropi. Vrlo je dostupna i jevtina medicina. Cvetovi, po 2—3, rastu zbijeni u kolenima.

Na Mavrikiju i Antilima sada se i gaji. Tatula je krupna, gola ili slabo dlakava lecdnje biljka, poznata go-tovo svakome. Najbolje je uzimati gotove tablete u dozi od po 0, grama, 3 puta dnevno.

A tako i biva. Najbolja je ona vrsta nane koja se gaji u Banatu. Upotrebljava se cvet i list.

Raste po senovitim mestima. Delivery and Returns see our delivery rates and policies thinking of returning an item? Dalje, nalazi se u mnogim biljkama: