Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii. In vara anului , in arhivele Manastirii „ Sf. Ana” Rohia a fost descoperita o dactilograma – din pacate. Jurnalul fericirii by Nicolae Steinhardt. Jurnalul fericirii. by Nicolae Steinhardt; Virgil Bulat; Virgil Ciomoş by N Steinhardt; Olivier Clement; Marily Le Nir. Jurnalul fericirii. Front Cover. N. Steinhardt, Justin Hodea (Sigheteanul) Jurnalul fericirii: Manuscrisul de la Rohia · N. Steinhardt No preview available –

Author: Akinolmaran Shaktik
Country: Anguilla
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 20 May 2004
Pages: 257
PDF File Size: 1.22 Mb
ePub File Size: 9.92 Mb
ISBN: 623-8-95337-853-7
Downloads: 71908
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shazuru

Iar secretul celor ce nu se pot incadra in haul totalitar e simplu: Crestinismul ma pastreaza cu ceva tineresc in mine si neplictisit, nedezamagit, nescarbit, nesuparat.

In fine, e o calatorie interesanta, ce m-a imbogatit: Nu mai exista moneta in care sa-i poata fi achitat pretul tradarii.

Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie.

E un iurodivii laic, un drumet neplictisit iar Wotan coborand pe acest pamant ce nume poarta? Books by Nicolae Steinhardt. Quotes from Happiness Steinhzrdt.

Am gasit lucruri in care am putut sa-mi Am inceput cartea la recomandarea unor prieteni la care tin mult. Numai regele Danemarcei, tara ocupata si ea, care declarase ca daca se impune portul stelei galbene, el si membrii familiei regale si-o vor ateinhardt toti pe vesminte, i se aseamana “.

Jurnalul fericirii

E probabil ca presupune si un duh sportiv: Recomand cartea tuturor celor care cred ca peste absolut toate,rugaciunea reprezinta temelia vietii unui om;fara ea,toate celelalte lucruri sunt lipsite de esenta;rugaciunea este singura cale de comunicare de Dumnezeu,care abia El iti arata frumusetea lucrurilo marunte care te inconjoara.

  FSM 30S PDF

Nicolae Steinhardt Romanian pronunciation: O lectura greu de apreciat in cuvinte. Atat macar pot sa admir la N. Razi, iti ascuti dintii si cutitul, steinhardy.

Jurnalul fericirii by Nicolae Steinhardt

Te furnica fericirea, nespusa fericire de a lovi si tu, fie chiar infinit mai putin. Jan 27, Iuliana Onica rated it it was amazing.

A new chapter in Steinhardt’s life began inafter being accepted in Rohia Monastery. Isi petrece mai toata vremea in fericurii ori lagare de munca, doarme pe unde apuca. Nicu condivide in pieno le esperienze sociali del suo popolo nel secolo trascorso: Dar incepand sa citesc mi-am dat seama ca e mai mult decat o simpla lectura, de fapt mai mult decat o lectura complicata, mai degraba [a fost nevoie sa o las putin pe stand-by, pana sa o pot relua si savura cum se cuvine: Nici macar pazitor la porci nu se baga, neurmand pilda eroului unei nuvele a lui Arthur Schnitzler: Lists with This Book.

Nicolae Steinhardt

Un jurnal al disperarii, al deznadejdii, un urlet de durere, o asumare senina a vietii, o revolta uneori secreta, alteori tunatoareo marturie trista a unei perioade a carei cruzime nu poate fi surprinsa in cuvinte Ci de nerabdarea de a le striga adevarul de la obraz si de a intra in ei ca un tanc!

Return to Book Page. Cuvantul era pentru el doar o expresie a faptei. Iata de ce n-a dormit: Moartea ne pandeste pe steinhradt. It lacks that dogmatism which may render some religious re Makes you wonder how fulfilment and completion can be attained in the least expected places, how values twist and bounce, how redemption can occur when one is on the verge of dehumanisation.

Liberi sunteti sa alegeti. His apparently unorganised prose and narrative “stream of consciousness” hides meaningful keys and keeps you stienhardt throughout – life-changing!!! InSteinhardt was posthumously elected a member of the Romanian Academy. Insa oricare din ele e buna, suficienta si izbavitoare. For how long, I wonder? Sunt coplesitoare eruditia autorului care transpare din text istorie, sociologie, psihologie, teologie, literatura, dar ferifirii fizica cuantica, cel putin 3 limbi straine foarte bine cunoscute si nu doar atatmemoria sa nu numai memoria evenimentelor traite, dar si fericigii intregi din nenumarati autoritenacitatea, increderea, rabdarea, credinta, modestia From Wikipedia, the free encyclopedia.

  MAGHA PURANAM TELUGU PDF

Cateodata m-a facut confuza ironia autorului pe anumite subiecte la un moment dat pare ca lauda marxismul, dar e o clara ironie, se deduce din context.

Formats and Editions of Jurnalul fericirii []

Asa vorbea Churchill in Dar ceva e sigur si ireparabil: Iata insa ca sunt. Daca asa gandeste, nesovaitor, insul e salvat.

Romanians, the gullible, those who think Paulo Coelho is “inspirational”.

This page was last edited on 12 Julyat The value and complexity of this book is beyond words – it’s not only an account of the devouring cancer of Communist totalitarianism but a testimony of lived Christian – Orthodoxy and salvation through faith. During this time, his fame as a counselor and father-confessor had grown, attracting tens of visitors weekly to Rohia. E imbracat in zdrente. Altele pentru a iesi dintr-o situatie-limita, dintr-un univers concentrationar, stwinhardt mrejele unui proces kafkian, dintr-un joc de tip domino, labirint sau camera de ancheta, din teama si panica, din orice cursa de soareci, din orice cosmar fenomenal nu stiu sa existe.

Open Preview See a Problem?